Sport

Maradona heeft gewoon gelijk

19-10-2009 09:33

Terwijl de Argentijnse pers smeekt om het hoofd van God, heeft God zelf ondertussen gewoon gelijk. Want zo is God. In tegenstelling tot  Goden van Christelijke, Islamitische en andere signatuur heeft Maradona bewijs achter de hand om zijn bestaan te onderbouwen. Na de slechte resultaten in de kwalificatieronde voor het WK was er zeker reden om te twijfelen aan God. Het scheelde niet heel veel of Maradona was uitgeschakeld.

In Argentinië is voetbal veel belangrijker dan hier en dat merkte Maradona in de pers. Die vroeg dus massaal om zijn Goddelijke hoofd. Een hoofd dat de Argentijnse voetbalbond niet durfde te geven, want hoe leg je aan het volk uit dat je God hebt vermoord? Tot grote verbijstering van God zelf plaatste men een technisch directeur boven hem. Eentje die door Maradona totaal genegeerd werd. Want zo ga je niet met Goden om.

De twee laatste wedstrijden moesten gewonnen worden. En nadat God – met in zijn hand een rozenkrans – zag dat nietig tegenstander Peru in de slotminuut gelijk maakte en Argentinië uitgeschakeld was, voltrok zich het mirakel. Palermo scoorde in blessuretijd de winnende treffer. Zelfs God bleek heel even op aarde en trakteerde het volk op een heuse buikschuiver. De laatste wedstrijd tegen het Uruguay van Suarez verliep zelfs makkelijker dan verwacht en Maradona plaatste zich voor het WK. Dat terwijl de Argentijnen de laatste dertig jaar geen uitwedstrijd tegen Uruguay hadden gewonnen. Een groter gelijk kon God zich niet wensen.

Toch is het de vraag of God op het WK verschijnt. De Argentijnse bond voelt de hete adem van de morrende pers in de nek. Die eisen het hoofd van God nog harder dan weleer. De opmerkingen van Maradona dat de pers aan zijn tokus kon zuigen zijn daar debet aan. Ook een filmpje dat is opgedoken waarin hij die stelling in gebaar ondersteunt, werkt niet echt mee. Bovendien hangt hem wegens het beledigen van de pers een schorsing van vijf wedstrijden boven het hoofd. Zo’n beetje het hele WK dus.

God zelf laat dat allemaal niet gebeuren. Die heeft al aangegeven dat hij met de bond gaat praten. Hij wil wel naar het WK, maar onder zijn voorwaarden. Want ook Goden sterven af en toe. Maar dan wel op de eigen manier, en anders niet.


CC-Foto: presidentiële website Argentinië.