Sport

4 juli 2010: inktzwarte zondag in Zeeland

21-06-2010 18:33

Vakantiewaarschuwing: 4 juli 2010 wordt inktzwarte zondag in Zuid-Holland en Zeeland. In deze provincies zullen diverse belangrijke wegen potdicht worden gegooid omdat een peloton wielrenners zo nodig hun rondje van Frankrijk in Nederland wil starten.

Een bij het Tour de France-circus behorende tourcaravaan is zo enorm dat de wegen waarover de caravaan voortdendert uren lang afgesloten blijven. Te verwachten valt dat het vervolgens nog dagen zal duren voordat alles bij het oude, stille, pittoreske Zeeuwsche is.

De eerste etappe vertrekt op 4 juli uit Rotterdam en zal in Brussel eindigen. De fietsers komen met deze route langs Spijkenisse, Hellevoetsluis, Goedereede en Goes, om maar wat grotere plaatsen uit de Nederlandse bijbelgordel te noemen. Het feit dat dit alles op zondag plaatsvindt heeft uiteraard de toorn van de SGP en Jezus gewekt dus u kunt veel extra valpartijen verwachten.

Overigens blijft de snelweg A58 gewoon open maar enkele afritten zullen worden afgesloten. De renners worden rond het middaguur op de Brouwersdam verwacht, de grens tussen Zeeland en Zuid-Holland.