Sport

Kunnen homo’s niet lachen om een geintje?

13-01-2012 13:54

De heren homoseksuelen willen graag serieus genomen worden in het voetbal. Want dat is volgens hen een bedrijfstak waar je als homo geen leven hebt. Discriminatie in de kleedkamer, op het veld en vanaf de tribune. Vreselijk is het. Dat spelletje met de bal is voor de mensen van de herenliefde erger dan de hel voor christenen. Het is de poel zwavel die moslims na een slecht leven in het verschiet ligt. En er zal ongetwijfeld veel zendingswerk te verrichten zijn. Maar kan er niet eens gelachen worden?

Lepeltje
Zo was er van de week de Engelse voetballer Lee Steele die op Twitter een grap maakte. Dat alles naar aanleiding van een homoseksuele rugbyspeler die op televisie verscheen. Gareth Thomas. “I wouldn’t fancy the bed next to Gareth Thomas #padlockmyarse,” aldus de gevatte voetballer. Humor om te lachen dus. Want niemand die heteroseksueel is zou overwegen om het bed te delen met een homoseksueel. En al helemaal niet om gezellig lepeltje lepeltje te gaan liggen. Op Twitter kreeg de speler een leger lachers op zijn hand. Natuurlijk kreeg hij ook een hele lading fatsoensrakkers tegen zich. Want lachen om homo’s dat moeten we toch niet willen in een vrije wereld. Want dat riekt al snel naar discriminatie.

Vandaar dat The Justin Campaign – een organisatie die zich inzet voor homorechten in het voetbal – woest was. Die schreven de club van Steele aan om hem te ontslaan. Aldus geschiedde. Oxford City ontbond het contract van de humoristische voetballer zonder aarzelen. Natuurlijk tot grote vreugde van The Justin Campaign. Want die hebben hun naam ontleend aan Justin Fashanu. Een homoseksuele voetballer die ook nog zwart is en vanwege het pesten zelfmoord pleegde. Die arme Justin is dus driedubbel zielig. Een mens kan niet alles hebben in het leven.

Ajax
Maar ook in eigen land is het gedoe met de homo’s rond het voetbal. Want nadat een hooligan tijdens Ajax – AZ het veld betrad besloot de KNVB dat die wedstrijd zonder publiek overgespeeld moest worden. Nadat Ajax opperde dat de wedstrijd alleen door vrouwen en kinderen bezocht mocht worden pikte de voetbalbond dat idee op. Inmiddels is een aangepaste versie van kracht waarin alleen kinderen op de tribunes worden toegelaten. Maar niet voordat homoseksueel Nederland zich met de zaak bemoeide. Die vonden dat homo’s wel op de tribune mochten, want die gedragen zich immers altijd keurig. Als een gediscrimineerde groep discrimineert is dat nooit discriminatie.

En natuurlijk werd van het hele land verwacht dat men zou lachen. Want dat was natuurlijk humor. Homo’s die zomaar stellen dat zij de pacifisten van onze samenleving zijn. Maar kunnen die mensen dan zelf niet lachen? Dat als er iemand zegt van ik wil niet niet met een homo in bed liggen, dat men dan niet meteen in een kramp schiet? Op deze manier is er nog veel zendingswerk te verrichten aan de kant van de homo’s. Laat mensen die een grap maken in hun waarde. Misschien dat de acceptatie van homo’s in het voetbal dan eindelijk een feit is. Want dat zoiets noodzakelijk is moge duidelijk zijn.