avatar
   
Sport

Afellay vs. Van der Gijp

Tussen Ibrahim Afellay en Rene van der Gijp komt het vermoedelijk niet meer goed. De held van het RTL publiek liet opmerken dat hij zich stoort aan het net iets te amicale gedrag tussen Ibi en Robin van Persie. Gevolg: Afellay liet optekenen dat hij “mensen die al jaren depressief zijn niet serieus kan nemen.” Een rel is geboren.

Uitspraak Gijp
Als Gijpie nou gezegd had dat hij Ibi liever in de woestijn had gezien dan op een voetbalveld. Dat elk epileerapparaat vastloopt op de bovenlip van zijn moeder. Dat alle Marokkanen hetzelfde zijn en dat hij van zijn eenenveertig neefjes de enige is die goed terecht is gekomen, a lá. Maar dit? Van der Gijp is enkel niet blij met een overdosis duimpjes, c’est tout. De reactie van Afellay is compleet buitensporig en overschrijdt alle fatsoensnormen. En dat voor iemand met een ingepeperde voorbeeldfunctie. Mag Lance Armstrong dan ook nooit meer zijn scheur opentrekken omdat hij kanker heeft gehad, meneer Afellay?

Ibi was na twee oefenpotjes tegen bovengemiddelde campingteams plots uitgeroepen tot de grote verlosser van Oranje. Het moet gezegd, hij speelde prima. Dat hij wat meer energie overheeft dan zijn collega’s na negen maanden vakantie vergeet voetbalminnend Nederland voor het gemak. En ja, dat is flauw. Een koekje van eigen deeg. Afellay kon net zo weinig aan zijn blessure doen als Van der Gijp aan zijn sombere periode.

Depressie
Van der Gijp is een jolige, joviale kerel die betaald wordt om lollig te doen. Dat hij zichzelf erg serieus neemt door alsmaar te verkondigen dat het allemaal niet te serieus genomen moet worden, tja. Dat het programma waarin hij optreedt niet veel meer om handen heeft dan een uit zijn voegen gegroeide cabaretshow, tja. Hij betaalde onlangs zijn tol door een tijd afwezig te zijn wegens een heftige depressie. Dat Afellay het lef heeft om hem niet inhoudelijk, maar op zijn depressieve buien aan te spreken verraadt bepaald geen klasse. Het is zwak, laag en misselijkmakend.

Begrijp me niet verkeerd, fan van Voetbal International ben ik zeker niet. Of VIOranje. Maar mag iemand asjeblieft op een nette manier verwoorden dat hij ergens een beetje moe van wordt? Met een beetje humor? Volgens Afellay blijkbaar niet. Een dikke portemonnee zal hij hebben, een dikke huid zeker niet. Het is wachten op een communicatiemedewerker van de KNVB die zogenaamd namens Ibrahim Afellay met een spijtverklaring komt. Hij is verkeerd begrepen, slecht geciteerd en heeft het nooit zo bedoeld. Mijn reet, meneer de omhooggevallen vedette. Mijn reet.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.