Hitler-groet in Londens voetbalstadion

26-11-2012 18:57

Dat voetbalfans nog wel eens gekke liedjes zingen tijdens een wedstrijd is bekend. De ene tekst is ludieker dan de andere, niet alles kan even leuk zijn. Sommige supporters doen echter helemaal geen moeite überhaupt na te denken over wat ze zingen. “Adolf Hitler is coming to get you.” Met dank aan West-Ham United. 

De fans van Tottenham Hotspur, een joodse club, konden vier dagen geleden hun borst al natmaken toen zij in Rome de fascistische jongens van Lazio zouden treffen. Het resultaat van de ontmoeting was een neergestoken Tottenham-fan, hetgeen door een groepje supporters van West-Ham United gistermiddag in tekst en zang gevierd werd. “Can we stab you every week” klonk het vanaf de tribunes.

Lazio Roma werd vervolgens met de tekst “Viva Lazio” nog eens officieel bedankt, waarna de ware denkers de Hitler-groet tevoorschijn toverden, begeleid door de tekst “Adolf Hitler is coming to get you”.  Je moet er maar op komen.

De manager van West-Ham United, Sam Allardyce, vertelde na afloop de teksten niet gehoord te hebben, waaraan hij toevoegde liever over voetbal te praten. Ook Tottenham-coach Villas-Boas wilde vooral de overwinning op het veld en de prestatie van zijn spelers niet vergeten. De FA heeft toegezegd de zaak te onderzoeken.