Voetbal

Johan Derksen legt buzz rond Leroy Fer uit

06-02-2013 14:34

VI-hoofdredacteur Johan Derksen liet voetbalminnend Nederland anderhalve week flink schrikken. Terwijl in de middag de transfer van Leroy Fer van FC Twente naar Everton werd afgerond, vertelde Derksen die avond in de tv-uitzending van VI dat Fer in verband werd gebracht met een pijnlijke strafzaak, waarvoor hij zich voor de rechtbank zou moeten melden. Maar wat er precies speelde, dat wilde Derksen niet kwijt. 

Nu de transfer van Fer is afgeketst, gaat Derksen in op de zaak die de jonge international boven het hoofd hangt. In zijn wekelijkse column in VI schrijft Derksen dat Fer als achttienjarige speler van Feyenoord seks had met een 13-jarig meisje. Zij deed daarvan geen aangifte, want beiden stemde in. Jaren later kwam het meisje echter in de problemen, waardoor ze haar verhaal vertelde aan professionele hulpverleners. En die zijn verplicht om strafbare feiten alsnog te melden bij de politie, waardoor Fer zich opeens geconfronteerd ziet met een strafzaak.

Volgens Derksen was was voorzitter Joop Munsterman van FC Twente blij met het transferbod van Everton. Hij was als een van de weinigen op de hoogte van de strafzaak die Fer boven het hoofd hing. Munsterman wilde maar wat graag af van Fer, omdat hij van mening is dat er al genoeg spelers zijn bij Twente die voor onrust zorgen. Theo Janssen zorgde in het verleden voor problemen, Steve McClaren gaat iets te graag uit en ook Jerson Cabral is niet geliefd in Tukkerland.  Presentator Wilfred Genee van VI suggereerde maandag niet voor de eerste keer dat FC Twente-voorzitter Joop Munsterman met enige regelmaat lekt naar Derksen. Gezien de transfersom lijkt dat niet erg logisch.

Derksen schrijft in zijn column ook dat de afgeketste transfer niets te maken heeft met de vermeende strafzaak.