Iedereen houdt van Frank de Boer

06-05-2013 12:49

Kampioenen vieren feest in bad, Anthony Lurling is ondeugend, Wesley Sneijder gaat een mooi jaar tegemoet en iedereen houdt van Frank de Boer. Dit is het sportoverzicht van ThePostOnline.

Frank de Boer

Derde titel op rij. Wil de Ferguson van Ajax worden. Krijgt van iedereen enorm veel respect. Is belangrijker dan koning Willem-Alexander. Had live in de uitzending bij Studio Voetbal een slokkie op, maar kwam redelijk uit zijn woorden. Heeft een whatsapp-groepje met zijn broer en vrienden. Begint op 24 juni aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen en staat volgend jaar weer met de schaal in zijn handen. Sprong in bad.

Blunder: kledingmerk Oger feliciteerd Ajax

Met een ‘d’, ja.

Ajax omhoog op de beurs

Het wel of niet behalen van de Champions League maakt financieel nogal een verschil. Ajax is kampioen, speelt voor het derde jaar op rij Champions League voetbal en werd prompt 12,6 % meer waard op de beurs.

Feestvieren in bad

Kampioenen gaan in bad. Niet alleen Frank de Boer haalde een nat pak, ook Juventus-coach Antonio Conte mocht koppie onder. De trainer werd met witte onderbroek in een ijsbad gedompeld. Zo hoort het.

En zo hoort het niet

Het duurde een minuut voordat de iPhone en zenders van Jan Joost van Gangelen verwijderd waren. Toen moest hij ook in bad. Zoals Christian Eriksen zei: “Dit duurt veel te lang, dit duurt veel te lang. Tsjonge jonge.”

Pardon, Anthony Lurling?

Met twee mooie goals verzekerde de 36-jarige aanvaller NAC van lijfsbehoud. Dus Lurling was blij, emotioneel, opgelucht en ondeugend. “Mijn vrouw hoeft er vanavond alleen maar op te gaan zitten.” En: “Knip dit er maar uit.” Dat deed Omroep Brabant gelukkig niet. Kijk maar (vanaf 1:20).

Seedorf in tranen

Niet omdat hij een penalty miste, maar omdat hij met zijn ploeg Botafogo het staatskampioenschap van Rio won. “Elke titel die ik heb gewonnen had wel iets speciaals. Hier in Rio winnen ontroert me erg.”

Fans van Dortmund zijn gretig

Bijna 500.000 supporters hebben een kaartje voor de Champions League op Wembley aangevraagd. Er zijn 24.042 plaatsen beschikbaar. Kaartjes worden dus veel geld waard.

Sneijder kampioen

Na Ajax, Real Madrid en Inter is de spelmaker nu kampioen geworden met Galatasaray. En hij heeft zijn draai gevonden: “Volgend jaar moet mijn jaar worden.”

Lachen na een schwalbe

Het is niet netjes, onprofessioneel, matennaaierij, maar als je zelf begint te lachen om je eigen toneelspel is het ergens ook aanstekelijk komisch. Wel treurig dat scheidsrechter rood gaf aan Rafael da Silva ( Manchester United) en niet aan de stervende zwaan David Luiz (Chelsea).