Mark van Bommel: liefhebber van schnitzel met friet

12-05-2013 23:00

Mark van Bommel stopt met voetbal. Tegenover de NOS zei de voormalig aanvoerder van het Nederlands Elftal dat het publiek zelf mag bepalen hoe we hem herinneren. ThePostOnline helpt u met suggesties.

De middenvelder met snor – de man die slechts 16 jaar en 23 dagen oud was bij zijn debuut voor Fortuna Sittard in de Eredivisie – de voetballer die bijna voor Ajax had gekozen, maar toch afknapte op het gebrek aan waardering in het aangeboden contract – de best sprekende voetballer met een goede taaltechniek – de voormalig landskampioen van Nederland, Spanje, Duitsland en Italië – de bikkelharde aanjager op ieder middenveld – de provocateur die zoveel indruk maakte op Zlatan Ibrahimovic dat de sterke spits uit Zweden hem graag als teamgenoot bij AC Milan wilde hebben.

Of

De criticaster van Marco van Basten –  de toeschouwer van een halfnaakte Louis van Gaal – de recordhouder van opeenvolgende gele kaarten – de speler met 79 interlands op zijn naam – de grootste frustratie onder liplezers – want de grootste kletsmajoor achter zijn hand – de bezoeker van de nonnen in Vught – de Champions League winnaar met FC Barcelona – de huilende afzwaaier bij AC Milan – de na bijna drie jaar nog buikpijn krijgende verliezer van de WK-finale.

Of

De man die dit doelpunt maakte – of deze overtredingen – het kind dat graag op iemands rug zit – de vader van drie kleinkinderen van Bert van Marwijk – de held van de supporters in Eindhoven – de man die de journalistiek doorgrondde – een liefhebber van schnitzel met friet – de speler van een uitstervend ras – de man met humor, zegt Ronald Waterreus – waarvan de rode kaart in zijn laatste wedstrijd een voorbeeld is – de voetballer die een prachtige afscheidswedstrijd heeft verdiend.

De toekomstige hoofdtrainer van PSV.

Wat zijn we vergeten?