Mark van Bommel stopt toch op hoogtepunt

15-05-2013 14:01

Het hoogtepunt van Mark van Bommel, de nostalgie van Panini-plaatjes, het weerbericht van de UEFA, de vriendin van Pellè, wedden op een lekker wijf. Kortom: uiteenlopend voetbalnieuws op de finaledag van de Europa League.

Mark van Bommel schiet raak

Mark van Bommel won in zijn laatste seizoen alleen de Johan Cruijff Schaal, maar lijkt toch hij te stoppen op zijn hoogtepunt. Op één van zijn laatste trainingen schoot de 36-jarige middenvelder van een afstandje keurig de bal in een bak. Kicksen aan de wilgen hangen en klaar.

Panini plaatjes

Spaarde u ze ook? De prachtige plaatjes van voetbalhelden, waar ruzie over ontstond op schoolpleinen, ruilbeurzen en woonkamers. Het boek moest vol. Supporters met gevoel voor nostalgie opgelet: The Guardian blikt terug op de pareltjes uit de Panini-collectie.

Rio Ferdinand international af

De verdediger is 34 jaar, speelde 81 interlands en vindt het belangrijk dat de jeugd een kans krijgt in het nationale elftal van Engeland.

UEFA’s weerbericht vanuit Amsterdam

Een liveblog met nieuws over de Europa League Finale. John Atkin: “Het weer in Amsterdam doet denken aan London, niet aan Lissabon. Een sterke wind maakt het de fietsers (in Amsterdam zijn dat er 600.000) niet makkelijk, maar gelukkig regent het niet. Er gaan zelfs geruchten dat vanavond, bij de aftrap van de finale, een groot geel ding door de wolken zal breken.”

Wedden op lekker wijf

Bij Unibet kan er ingezet worden op de aantrekkelijke teamarts van Chelsea: Eva Carneiro. Zal zij het veld op komen op een speler te verzorgen? De bookmaker denkt van wel: de quote is 1,30. Wie denkt dat zij op de bank blijft zitten ontvangt 3,20 per ingezette euro.

Verf de palen rood!

En wel heel snel. Onderzoek wijst uit dat het meer doelpunten oplevert.

Elia mag vertrekken

Gister meldden we al dat het momenteel niet zo lekker gaat met Eljero Elia, vandaag vervolgen we met de mededeling dat Werder Bremen hem deze zomer wil verkopen. Komt hij terug naar Nederland?

Vitesse helpt Ajax niet

Betreft: Marco van Ginkel. Hij wil naar Ajax, Ajax wil hem, maar Vitesse piekert er niet over de concurrent te helpen. Touwtrekken is weer begonnen.

Wie is de vriendin van Pellè?

Leuk verhaal van Sjoerd Mossou over de vriendin van hunk Pellè. Belangrijker: er zit een foto bij.

Commentator levert goed werk

De spectaculaire ontknoping in de Engelse Championship play-off tussen Watford en Leicester is de wereld over gegaan. Hetzelfde gebeurt nu met beelden van de commentator van dienst.