‘Van Ginkel kan ook naar Manchester United’

17-06-2013 11:11

Marco van Ginkel heeft de clubs voor het uitkiezen. De 20-jarige middenvelder van Vitesse stond al in de belangstelling van Ajax en Chelsea, maar volgens The Daily Mail bereidt nu ook Manchester United een bod voor op het talent dat nog een tweejarig contract in Arnhem heeft. Geen misselijk bod overigens, want de slag om Van Ginkel begint bij een kleine € 18 miljoen.

Jim Lawlor, de hoofdscout van Manchester United, zat tijdens het EK-21 op de tribune om de verrichtingen van Van Ginkel te volgen. Hij zat daar echter niet alleen. Ook scouts van Chelsea waren aanwezig bij het toernooi om de aanvallende middenvelder van het ‘bevriende’ Vitesse te bekijken. Mochten de Engelse grootmachten er in slagen om Van Ginkel te overtuigen van voldoende speelminuten in de hoofdmacht, dan lijkt Ajax definitief af te haken als potentiële nieuwe werkgever.

De Amsterdammers brachten eerder al een officieel bod uit van € 7 miljoen, maar directeur voetbalzaken Marc Overmars liet weten dat Vitesse de speler niet naar concurrent Ajax wilde laten vertrekken. “Ze zeggen daar: Wij verkopen niet aan Ajax. Wij bepalen.”

Van Ginkel reageert als een ervaren prof op de geruchten. “Nu heb ik vakantie en daar ga ik eerst volledig van genieten. Daarna zien we wel. Ik sta nog twee jaar onder contract bij Vitesse en die club heeft ook grote toekomstplannen. Als ik in Arnhem blijf ben ik ook gelukkig.”