Sport

Van den Hoogenband blij met Eurlings

03-07-2013 11:58

Pieter van den Hoogenband vindt het een uitstekende keuze om Camiel Eurlings voor te dragen als lid van het IOC. ,,Ik ben er heel blij mee”, reageerde de drievoudig olympisch zwemkampioen tegenover het ANP. ,,Ik weet dat een aantal mensen teleurgesteld heeft gereageerd. Maar ik deel dat gevoel niet. Die reacties moet je ook wel serieus nemen, maar ik wil die mensen vooral geruststellen. Ik denk dat wij als Nederland nu de best mogelijke kandidaat hebben.”

Juiste profiel

Van den Hoogenband zegt verder: ,,Eurlings heeft het juiste profiel, gezien zijn politieke achtergrond en zijn werk bij een van de mooiste bedrijven van Nederland. Een achtergrond in de sport is voor deze functie maar een klein onderdeel. Bovendien ben ik bereid om hem van advies te voorzien en te helpen. Dat geldt ook voor mijn andere sportmakkers.”

Genoemd als kandidaat

Van den Hoogenband werd zelf ook vaak genoemd als kandidaat. ,,Je moet dan wel gevraagd worden en dat is nooit een issue geweest. Ik ben ook overal van op de hoogte gehouden. Ik ben vooral blij dat er nu duidelijkheid is en dat we een kandidaat hebben waar we enorm blij mee kunnen zijn. Het is fijn dat hij het wil doen. Ik heb hem een paar keer ontmoet en ik vind hem heel geschikt.”

Sportraad opzetten

Van den Hoogenband vindt het wel een mooie aanleiding om de sport beter te organiseren. ,,De verbinding tussen sport en politiek zou veel beter kunnen, zoals bijvoorbeeld in de culturele wereld. Het zou een mooi moment zijn om een sportraad op te zetten waar mensen als Richard Krajicek, Esther Vergeer en ik plaats zouden kunnen nemen om waar nodig te adviseren.”