Usain Bolt speelt mee bij Manchester United

08-07-2013 11:35

Usain Bolt mag zich bewijzen bij Manchester United. De Jamaicaanse sprintkoning is door vriend Rio Ferdinand gevraagd mee te doen in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Sevilla, ter ere van het tienjarig dienstverband van de verdediger bij de Mancunians.

Complete speler

Bolt is al jaren een groot fan van Manchester United. Nadat hij zijn Olympische medailles kwam tonen op Old Trafford, sprak hij meermaals de wens uit mee te trainen of – nog mooier – een wedstrijd te spelen in zijn lievelingsshirt. “Als Alex (Ferguson, red.) me opbelt en zegt dat ik mag komen testen, zou ik onmogelijk kunnen weigeren,” aldus Bolt.

“Mensen denken dat ik een grapje maak, maar als ik gebeld word voor een proefperiode sta ik er onmiddellijk. Ik zou er niet voor gaan als ik denk dat ik niet goed genoeg zou zijn. Ik ben een heel complete speler en weet dat ik een verschil zou kunnen maken. Niet alleen door mijn snelheid overigens.”

Balbeheersing

Ferguson gaf al eerder te kennen dat hij Bolt wilde uitnodigen voor de oefenwedstrijd tegen Real Madrid deze zomer, maar dat plan vond geen doorgang omdat Ferguson zijn pensioen aankondigde en vervangen werd door David Moyes. Op het feest van Ferdinand mag Bolt eindelijk laten zien hoe ver zijn snelheid hem in het voetbal kan brengen. De wedstrijd wordt op 9 augustus gespeeld.

Zie hier alvast een voorproefje van de Bolt’s balbeheersing.

http://www.youtube.com/watch?v=FvPcmyw2Izw