Voetbal

Sjoerd Mossou over NAC: ‘Ik houd al jaren mijn hart vast’

19-07-2013 13:03

Op vrijdag 2 augustus trappen Ajax en Roda JC in Amsterdam af voor een nieuwe Eredivisieseizoen. ThePostOnline blikt met 18 bekende supporters vooruit. Vandaag aflevering zes met AD-journalist Sjoerd Mossou, supporter van NAC Breda.

Wat verwacht je van NAC Breda dit seizoen?
“Om heel eerlijk te zijn niet zoveel. Vorig jaar werden we na een aardige eindsprint dertiende, maar was het ook lang spannend. Gelukkig kreeg Lurling het af en toe op z’n heupen. Het verdedigingscentrum Botteghin/Luijckx is vertrokken en de beste speler, Gudelj, speelt volgend jaar in Alkmaar. Ik hou mijn hart vast, maar dat doe ik eigenlijk al een aantal jaren. Ik denk dat we net boven de streep eindigen.”

Welke speler van NAC Breda moeten we dit seizoen zeker in de gaten houden?
“Lurling is natuurlijk niet meer de speler van enkele jaren terug, dus ik hoop dat Alex Schalk opstaat. Hij heeft het in de jeugd altijd verschrikkelijk goed gedaan en ook in de voorbereiding scoort hij er nu al twee jaar op los. Hij heeft zeker iets, het is een leuke speler. Ik zie hem het liefst in een tweespitsensysteem naast een sterke speler. Hij is vorig seizoen veel geblesseerd geweest en heeft het nog niet helemaal waargemaakt. Dit jaar moet duidelijk worden of hij geschikt is voor de Eredivisie of misschien toch meer een Jupiler League-speler is.”

Wanneer is het seizoen geslaagd?
“Voor een NAC-supporter is het belangrijk om affiniteit met het elftal te hebben. Zolang er strijd en energie in het spel zit is het al snel goed. Wanneer NAC zich veilig speelt én er een aantal wedstrijden zijn geweest die we ons over vijf jaar nog herinneren, dan is het goed. Dat hoeven trouwens niet eens overwinningen te zijn.”

Wie wordt kampioen?
“Ajax, want ik zou niet weten wie het anders moet worden. Bij PSV is de selectie zó grondig gerenoveerd, dat zie ik niet in één seizoen gebeuren.”

En wie degradeert direct?
“In eerste instantie denk je natuurlijk aan de gepromoveerde clubs, maar ik heb RKC Waalwijk deze voorbereiding zien spelen tegen Ajax en die waren écht heel zwak. Er zijn een hoop jongens vertrokken en er is weinig voor teruggekomen. Ik denk dus dat RKC degradeert.”

Wie wordt de topscorer?
“Pelle. Ongeveer iedereen die een doelpunt kan maken is naar het buitenland vertrokken. Denk aan Altidore, Lens en Bony. Finbogasson is een leuke spits voor Heerenveen, maar heeft ook een heel slechte fase gehad vorig jaar. En Sigthorsson blijft nooit een seizoen lang heel.”

Welke trainer wordt als eerste ontslagen?
“Erwin Koeman, al sluit ik ook niet uit dat hij zelf de handdoek gooit. Ik zag bij hem aan het einde van vorig seizoen de onvrede groeien.”

Welke club wint de KNVB Beker?
“SC Heerenveen”

Morgen in deze rubriek: Lex Schoenmaker, supporter van ADO Den Haag.

Bron foto: Jacqueline de Haas