Voetbal

Rekik:’Balotelli heeft een goed hart’

19-08-2013 11:02

Door tal van bizarre acties binnen en buiten het veld heeft Mario Balotelli het stempel van een geniale gek gekregen. ,,Maar het is ook een jongen met een goed hart”, zo weet Karim Rekik, de verdediger van PSV die Balotelli dinsdag moet bewaken tijdens de eerste confrontatie met AC Milan in de play-offs van de Champions League. ,,Tijdens kerst heeft hij voor daklozen een kamertje in een hotel geregeld en als Mario gaat tanken, betaalt hij voor iedereen die bij de pomp staat. Dat is misschien niet normaal, maar hij is wel gewoon een goede jongen.”

Balotelli

Rekik leerde de Italiaanse spits kennen bij Manchester City, waar Balotelli in januari na een turbulente periode vertrok. Bij AC Milan maakte de spits met Ghanese roots afgelopen half jaar grote indruk. ,,Mario is een speler die heel goed kan voetballen als hij het naar zijn zin heeft. In ItaliĆ«, een land waar hij zich vertrouwd voelt, laat hij veel betere dingen zien dan bij City.”

Rekik weet van de vele trainingen bij City hoe hij Balotelli kan bespelen. ,,Een beetje zuigen, wat schelden in het Italiaans en een paar tikjes uitdelen. Soms is hij daar gevoelig voor, dat ligt er aan of Mario met zijn goede been uit bed is gestapt. Het wordt sowieso erg leuk om tegen hem te spelen.”

ANP