Aanklager KNVB start onderzoek naar spandoek FC Twente

22-08-2013 17:54

De aanklager betaald voetbal is een vooronderzoek gestart naar aanleiding van een spandoek bij de wedstrijd  FC Twente – FC Utrecht van afgelopen zondag. Dat heeft de KNVB zojuist bekendgemaakt.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er in een supportersvak van FC Twente een spandoek ontrold met daarop de tekst ‘Hasj, coke & pillen. Zo gaan wij zondags op pad’.  Deze tekst hoort bij een geuzenlied van het fanatieke Vak P dat al in de jaren negentig is gemaakt. “In Vak Q in het oude Diekmanstadion, waar de fanatieke aanhang voorheen zat, werd altijd ‘das, sjaals en toeters’ gezongen,” liet woordvoerder Richard Peters eerder weten. “Daar heeft Vak P in de jaren negentig de parodie ‘hasj, coke en pillen’ op gemaakt, met een knipoog.”

“Als je die drie woorden los ziet, kan dat gefronste wenkbrauwen opleveren. Maar wie de achtergronden kent, weet wel beter: zoals hasj, coke en pillen een verslavende werking kunnen hebben, zo is de liefde voor FC Twente ook verslavend,” aldus Peters.

De aanklager betaald voetbal heeft FC Twente om een officiële reactie gevraagd. De club heeft tot woensdag 28 augustus de tijd om te reageren.

Bron foto: Twitter @fctwente.