Balotelli verkiest bed boven minister

11-09-2013 13:22

Mario Balotelli heeft een kans om met de Italiaanse minister van Integratie over racisme te praten laten liggen. De voetballer die regelmatig het slachtoffer is geworden van racistische spreekkoren gaf de voorkeur aan zijn bed. Dat meldt La Gazette dello Sport vandaag.

Racisme in Italie

Cecile Kyenge, de minister van Integratie, nodigde de selectie van La Squadra Azzurra uit om te praten over racisme op en rond de Italiaanse velden. Het probleem lijkt in Italië dieper geworteld dan in andere Europese landen. Eerder deze week gaf de financieel directeur van het Duitse Schalke 04 te kennen dat de getinte Kevin Prince Boateng bij AC Milan is vertrokken vanwege de aanhoudende racistische leuzen.

Balotelli

Ook Mario Balotelli is meerdere malen racistisch bejegend door het publiek van tegenstanders. In een reactie daarop liet hij eerder weten: “Ik heb altijd gezegd dat ik net doe alsof ik het niet hoor of het me niks kan schelen als er dingen geroepen worden. Maar ik heb iets bedacht: als het nog een keer gebeurt, verlaat ik het veld, want het slaat echt nergens op.”

Slapen

Balotelli gaf echter geen gehoor aan de uitnodiging van de minister. Kyenge: “Hij heeft me zelf verteld waarom hij niet kwam opdagen. Hij wilde liever slapen omdat hij er niet per se bij hoefde te zijn. Ik had Balotelli graag gesproken, maar we moeten respect hebben voor zijn openheid. Ik heb wel met de rest van de selectie kunnen praten.