Frank de Boer: ‘Ajax gaat voor de winst’

30-09-2013 14:29

Als Ajax serieus wil strijden om de tweede plaats in de groepsfase van de Champions League dan moet het dinsdagavond voor eigen publiek AC Milan verslaan. Dat concludeerde trainer Frank de Boer maandag na de laatste training voor de tweede poulewedstrijd van het prestigieuze toernooi voor de beste clubteams van Europa.

“De thuiswedstrijd tegen AC Milan en de volgende ontmoetingen met Celtic zijn de wedstrijden waarin we punten moeten pakken,” zei De Boer. “Natuurlijk is AC Milan een heel sterke ploeg met fantastische aanvallers en een heel degelijk middenveld. Maar PSV heeft het ze ook moeilijk gemaakt. Ik heb de beelden van die wedstrijden ook aan mijn spelers laten zien. Het was weer typisch Italiaans. Ze geven je het gevoel dat je goed kan voetballen en profiteren van een foutje.”

Eigen spel

De Boer kondigde aan dat Ajax zich niet gaat aanpassen. “We hebben geen ploeg die kan afwachten of counteren,” zei hij. “We gaan ons eigen spel spelen. Daar had AC Milan het 3 jaar geleden ook moeilijk mee,” zo refereerde hij aan de vorige ontmoetingen tussen beide clubs in de Champions League. Ajax speelde destijds voor eigen publiek met 1-1 gelijk en won in Milaan (0-2).

Ajax begon dit seizoen de Champions League met een kansloze nederlaag bij FC Barcelona (4-0). AC Milan worstelde zich voor eigen publiek voorbij Celtic (2-0).

(Anp)