Darts: Michael van Gerwen vs Gary Anderson

18-12-2015 19:44

Het WK Darts 2016: het evenement om de komende weken eens lekker bij weg te zakken. Wie zijn de favorieten? Weet Michael van Gerwen de titel te heroveren of ligt er dit keer een andere gevaarlijke outsider op de loer?

Bet.nl en dartslive legden de resultaten van ’s werelds nummer 1, Michael van Gerwen, en die van de regerend wereldkampioen Gary Anderson naast elkaar in een infographic. Twijfel je nog wie het WK Darts 2016 gaat winnen? Eén blik op de statistieken en je weet dat Mighty Mike de grote favoriet is in Ally Pally.

Michael van Gerwen vs. Gary Anderson

Wat als een paal boven water staat is dat Mighty Mike goede kans maakt op herovering van de titel. De Brabander pakte in 2014 voor het eerst de wereldtitel maar moest hem tot zijn grote teleurstelling vorig jaar afstaan aan de Schot Gary Anderson.

In 2015 stonden Van Gerwen en Anderson drie keer tegenover elkaar in een grote finale. In februari was daar de German Darts Championship, in mei de finale van de Premier League of Darts en afgelopen maand de European Darts Championship. Van Gerwen won twee van drie finales en vooral de winst op het EK Darts moet de Brabander goed doen. Hij won van Anderson met 11-10.

Nederlanders op het WK Darts

Vandaag is de start van het WK Darts 2016, de spanning bij de deelnemers loopt op. Naast Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld komen nog negen Nederlanders op het PDC WK Darts in actie: Benito van de Pas, Dirk van Duijvenbode, Jeffrey de Zwaan, Jan Dekker, Jermaine Wattimena, Christian Kist, Vincent van der Voort, Sven Groen en Jelle Klaasen.

In de eerste ronde zal het gros afvallen, maar zullen toppers en oud-gedienden als Van Gerwen, Barney en Van der Voort blijven staan. Sterker nog; de als vijftiende geplaatste Vincent van der Voort versloeg onlangs nog Phil Taylor op de World Grand Prix 2015, dus alles is denkbaar voor de komende rondes.

Volg van 17 december 2015 t/m zondag 3 januari 2016 het PDC WK Darts. Bet.nl en dartslive.nl presenteren het volledige speelschema, vertellen waar de wedstrijden live en live stream te zien en doen verslag van alle partijen.


Michael van Gerwen vs Gary Anderson

(infographic via bet)