UFC On Fox 17: Alistair Overeem vecht tegen Junior Dos Santos

18-12-2015 19:24

Zaterdag 19 december vecht Alistair Overeem in Orlando, Florida tegen Junior Dos Santos. De zwaargewichten zijn onderdeel van het vechtgala UFC On Fox 11. De hoofdgevechten beginnen om 01:00 uur ‘s nachts Nederlandse tijd (op zondagmorgen dus).

De titel voor lichtgewichten staat zaterdagavond op het spel. Donald Cerrone vecht tegen Rafael dos Anjos, in een herhaling van hun gevecht in augustus 2013. Dos Anjos is sinds zijn destructie van Anthony Pettis de titelhouder. Cerrone heeft sinds voornoemde match echter achtmaal op rij gewonnen.

Overeem versus Junior Dos Santos

Maar vanuit Nederlands perspectief is de “bout” tussen de in Engeland geboren, maar in Nederland opgevoede Overeem versus Dos Santos interessanter. De 35-jarige Overeem zou drie jaar geleden al in de ring stappen tegen de vier jaar jongere Dos Santos. Om verschillende reden kwamen dat gevecht en een nieuwe poging in mei 2013 niet tot stand. In de tussentijd zijn de heren geen grotere vrienden geworden.

Dos Santos (zeventien zeges, drie nederlagen in mixed martial arts en elf tegen drie in de UFC) zegt dat een zege op Overeem weinig toe zou voegen aan zijn carrière. “Ik heb niets te bewijzen”, aldus de Braziliaan. “Van mij hoeft dit gevecht niet zo nodig, maar de UFC heeft dit gearrangeerd en het schijnt dat “Reem” erg opgewonden is. Prima, maar ik kan en zal hem verslaan.”

Waar het Dos Santos om te doen is, is een kans krijgen om de zwaargewichtentitel te veroveren versus Fabricio Werdum. Hij heeft in de afgelopen jaren echter vele chronische blessures gehad en het is zijn meest recente, moeizaam tot stand gekomen zege op Stipe Miocic de vraag of er nog veel toekomst in hem zit.

Waakzaam

Overeem (39-14, 4-3 in UFC) aast ook op een titelgevecht. “De winnaar van deze strijd moet wel een heel grote kans maken daarop. Ik heb onze confrontatie al duizend keer in mijn hoofd afgespeeld en telkens verlaat ik de ring met mijn handen gehesen.”

The Reem verwacht dat Dos Santos wat vaker dan hij via de grond zal aanvallen. Hij zegt op alle mogelijke tactieken voorbereid te zijn en prijst zijn tegenstander ook: “Laten we hem credits geven. Dos Santos is een geweldige atleet met een leeuwenhart. Hij is gevaarlijk en heeft zijn momenten, ik ben waakzaam.”