Sport

Max Verstappen per direct naar Red Bull Racing

05-05-2016 10:00

Max Verstappen rijdt volgende week de Grand Prix van Spanje voor het topteam van Red Bull Racing. Dat meldt de racestal donderdag op de eigen website.

De achttienjarige Verstappen verlaat Toro Rosso, waar hij in een mindere auto rijdt. Hij gaat een team vormen met de Australiër Daniel Ricciardo. Verstappen vervangt Daniil Kvijat, die wordt teruggezet naar Toro Rosso. De Rus crashte afgelopen week twee keer in de Grote Prijs van Rusland en moet nu plaatsmaken voor het grote Nederlandse talent. Toro Rosso is een opleidingsploeg voor Red Bull.

“Volgende stap in mijn carrière”

Verstappen kan niet wachten totdat hij met de ploegen van Mercedes en Ferrari echt om de prijzen mag rijden. “Deze volgende stap in mijn nog prille Formule 1-carrière is een waanzinnige kans en ik ben Red Bull Racing en dr. Helmut Marko dan ook zeer dankbaar voor het in mij gestelde vertrouwen. Het betekent voor mij een nieuwe uitdaging, waarbij ik snel veel kan opsteken in de omgeving van het topteam Red Bull Racing. Daarnaast kijk ik er enorm naar uit om samen te werken met en te leren van een ervaren en bewezen teamgenoot zoals Ricciardo is.”

Verstappen debuteert volgende week vrijdag voor zijn nieuwe ploeg op het circuit van Barcelona tijdens de trainingen voor de Grote Prijs van Spanje. Hij krijgt de komende dagen in de fabriek van Red Bull Racing een stoeltje aangemeten. De Limburger zal moeten wennen aan de nieuwe auto. “Samen met Red Bull Racing zetten we nu alles op alles om mij zo optimaal mogelijk voor te bereiden op mijn eerste meters in de RB12 Tag Heuer”, vertelt hij. “Het spreekt voor zich dat ik niet kan wachten tot dat bijzondere moment daar is”.

Verstappen debuteerde vorig jaar als jongste coureur ooit in de Formule 1. Hij veroverde in de eerste vier races van dit seizoen 13 WK-punten. In een betere auto van Red Bull Racing moet hij zijn prestaties kunnen verbeteren. Ploegleider Christian Horner van het topteam heeft alle vertrouwen in de jonge Limburger. “Max is een ontzettend groot talent”, zegt hij. “Zijn prestaties bij Toro Rosso zijn imponerend. We zijn blij dat we hem de kans kunnen geven om bij ons te komen racen”.

(ANP)