Sport

Max Verstappen achtste in Bakoe

19-06-2016 14:32

Max Verstappen heeft zondag een degelijke Grand Prix van Europa in Azerbeidzjan gereden. De Nederlander eindigde in de race op het stratencircuit van Bakoe als achtste, goed voor vier punten in het kampioenschap. Hij haalde in de slotronden nog twee concurrenten in. De zege ging naar Nico Rosberg. De Duitser van Mercedes reed een foutloze race in Bakoe en revancheerde zich voor mindere optredens in de twee voorgaande grands prix. Hij verstevigde met zijn vijfde overwinning in het seizoen de leiding in het WK. De Duitser Sebastian Vettel eindigde in zijn Ferrari als tweede, de sterk rijdende Mexicaan Sergio Perez van Force India finishte als derde.

Talent deed goede zaken in slotfase

Verstappen leek genoegen te moeten nemen met een bijrol, nadat hij in het eerste deel van de race vrij kort achter elkaar twee pitstops maakte. Vanaf de achttiende plek begon de rijder van Red Bull aan een inhaalrace, die leek te eindigen op de tiende plaats. Rondenlang was het gat naar Felipe Massa van Williams zo’n negen seconden.

Maar de achttienjarige Limburger toonde in de laatste ronden van de race weer zijn klasse. In mum van tijd reed hij de kloof naar Massa dicht, om zeven rondjes voor het einde magistraal voorbij te gaan aan de geroutineerde Braziliaan. Kort voor de finish wist hij ook nog de Duitser Nico Hülkenberg van Force India te passeren.

Geen incidenten op nieuw circuit

De race op het gloednieuwe en smalle circuit verliep wonder boven wonder zonder incidenten. Ook de start gaf geen problemen. Rosberg behield vanaf poleposition vrij comfortabel zijn eerste positie en bouwde in het eerste deel van de race zo’n grote voorsprong op, dat hij zonder problemen zijn pitstop kon maken en naar de zege kon rijden.

Video – Rosberg slaat zichzelf in het gezicht

Na de race verloor Rosberg bijna een oog toen hij zichzelf in het gezicht sloeg met zijn communicatie-apparatuur.