Formule 1

Max Verstappen zet zegetocht voort: tweede plaats op Silverstone

10-07-2016 13:42

Max Verstappen heeft opnieuw een podiumplaats veroverd in de Formule 1. Hij vervolgde zondag zijn succesverhaal met een derde plaats in de Grote Prijs van Groot-Brittanniƫ. Op het circuit van Silverstone moest de achttienjarige Nederlander alleen de Mercedessen voorlaten van winnaar Lewis Hamilton en Nico Rosberg, die met zijn tweede plaats de leiding in het WK-klassement behield.

Update 19.25 – Verstappen tweede na tijdstraf Rosberg

Verstappen schuift een plek op. Rosberg krijgt namelijk een tijdstraf vanwege de communicatie over zijn versnellingsbak.

Straf voor Rosberg?

Rosberg moet nog even afwachten of hij een straf krijgt. De Duitser kreeg in de slotfase van de race instructies over de radio toen de versnellingsbak van zijn auto het dreigde te begeven. Dat is niet toegestaan en zou hem op een tijdstraf kunnen komen te staan. In dat geval is Verstappen kanshebber voor een tweede eindklassering.

Eerste keer derde

Het was de eerste keer dat Verstappen als derde eindigde, na zijn sensationele eerste plaats in Barcelona en tweede positie van vorige week in Oostenrijk. De Limburger had dit keer niet het geluk dat zijn concurrenten in de snelle Mercedessen elkaar van de baan concurreerden. Hamilton en Rosberg hebben het dreigement van teambaas Toto Wolff kennelijk serieus genomen. De grote leider van Mercedes zei stalorders in te voeren als zijn twee coureurs elkaar nogmaals van de baan zouden rijden.