Formule 1

België blijkt teleurstelling voor Max Verstappen

28-08-2016 13:50

Voor Max Verstappen is de Grote Prijs van België zondag uitgedraaid op een grote teleurstelling. De Nederlandse coureur in de Formule 1 vertrok op het circuit van Spa-Francorchamps vanaf de tweede plek, maar viel door een botsing in de eerste bocht en een noodzakelijke extra pitsstop ver terug. Verstappen eindigde na 44 rondes als elfde, net buiten de punten.

De winst in de Ardennen ging naar Nico Rosberg. De Duitse coureur van Mercedes verkleinde daardoor zijn achterstand in het WK op teamgenoot Lewis Hamilton, die derde werd, tot negen punten. Daniel Ricciardo, de Australische ploegmaat van Verstappen bij Red Bull, kwam als tweede over de finish.

De tienduizenden Nederlandse fans op de tribunes langs het Belgische circuit hoopten dat Verstappen zondag zijn tweede overwinning in de Formule 1 zou gaan vieren. De achttienjarige coureur had zaterdag zijn beste resultaat ooit in de kwalificatie neergezet, door achter Rosberg de tweede tijd te klokken. Alle mooie plannen gingen zondag bij de start echter al in rook op. Verstappen botste aan de binnenkant van de eerste bocht met Ferrari-coureur Kimi Räikkönen, die op zijn beurt was aangetikt door teamgenoot Sebastian Vettel. De voorvleugel van de Red Bull raakte daardoor beschadigd.

Verstappen moest naar de pits om een nieuwe vleugel te halen en stond vanuit de achterhoede voor een inhaalrace. De wedstrijd op Spa-Francorchamps zat vol incidenten en crashes, met die van Kevin Magnussen als grootste. De Deen klapte met zijn Renault op hoge snelheid in de bandenstapel. De wedstrijdleiding besloot de race zelfs tijdelijk stil te leggen om de schade te herstellen.