Formule 1

Formule 1: Max Verstappen vijfde in Australië

26-03-2017 07:29

Max Verstappen is zondag in de eerste race van dit seizoen in de Formule1 als vijfde gefinisht. De Nederlander moest in zijn Red Bull toezien hoe Sebastian Vettel in zijn Ferrari zegevierde in de Grand Prix van Australië. De Duitser verraste op het stratencircuit van Melbourne topfavoriet Lewis Hamilton, die als tweede eindigde in zijn Mercedes.

De negentienjarige Limburger eindigde de race op dezelfde positie waar hij startte. Hij zou vrijwel de hele race op die vijfde plaats rijden. De auto’s achter hem vormden geen bedreiging, de bolides voor hem waren gewoonweg te snel.

Verstappen verhoogde in het laatste deel van de race nog wel de druk op Kimi Räikkönen en had in gedachten de vierde plaats aan te vallen. Hij kwam steeds dichterbij de Ferrari van de Fin en reed zelfs even de snelste rondjes van allemaal, maar tot een inhaalpoging kwam het niet. De vijfde plaats was zijn beste resultaat in Melbourne. Vorig jaar werd Verstappen tiende, bij zijn debuut in 2015 viel hij uit.

Voor Verstappens teamgenoot Daniel Ricciardo verliep de race minder goed. De Australiër moest met een kapotte Red Bull de strijd in zijn thuisrace voortijdig staken. Hij had al een haperende bolide bij de start en begon twee ronden later dan de rest aan de race, maar zijn auto hield het uiteindelijk niet vol.

Verstappen leidde ook de ‘nederlaag’ van Hamilton in. De Brit lag na de start solide aan de leiding en kon toen Vettel nog makkelijk van zich afhouden, maar een vroege bandenstop veranderde alles. De drievoudig wereldkampioen kwam terug op de baan achter de Limburger, die hem vervolgens behoorlijk ophield.

Hoezeer de teamleiding Hamilton ook aanspoorde de Nederlander in te halen, de Brit zag geen kans. ,,Hoe moet ik nou langs deze gozer komen”, riep hij vertwijfeld over de teamradio.

Vettel profiteerde door vol gas vooraan door te rijden en bewees dat de Ferrari dit jaar wel degelijk een serieuze bedreiging is voor Mercedes, dat de afgelopen drie jaar de Formule 1 domineerde. De viervoudig wereldkampioen nam ronde na ronde meer afstand en boekte zijn eerste grandprixzege na Singapore 2015. Hij kwam met bijna tien seconden voorsprong op Hamilton langs de geblokte vlag. De Fin Valtteri Bottas debuteerde voor Mercedes met de derde plaats.


Tweets: @AutobahnEU