Sport

Binnenstad Rotterdam ‘vrijwel onbereikbaar’ door Marathon

09-04-2017 10:45

De binnenstad van Rotterdam is vandaag voor het verkeer vrijwel onbereikbaar door de jaarlijkse marathon. “Wilt u de marathon of het centrum van Rotterdam bezoeken, kom dan met het openbaar vervoer of parkeer uw auto op een van de P+R-plaatsen”, adviseert de ANWB.

Evenals vorig jaar, toen 17.000 lopers aan de ruim 42 kilometer begonnen, is het grootste sportevenement van Nederland uitverkocht. Daarnaast doen er nog tienduizenden sportievelingen mee aan de diverse andere races.

Route van de marathon

De lopers moeten rekening houden met het relatief warme weer. Het wordt een stralende dag met temperaturen die kunnen oplopen tot 19 graden of meer. Wind staat er nauwelijks. Het evenement zal naar schatting van de organisatie 950.000 toeschouwers op de been brengen.

Een deel van de straten is afgesloten voor alle verkeer met zware trucks die overdwars geparkeerd staan. Op foto’s is te zien hoe vuilniswagens de route afsluiten, deze manier voorkomt dat er zomaar een terreuraanslag met een rijdende vrachtwagen gepleegd kan worden. Verschillende wegen en bruggen zijn op deze manier geblokkeerd.

(TPO/ANP)