Formule 1

Grote Prijs van Rusland – Weer technische problemen voor Max Verstappen

28-04-2017 16:25

Max Verstappen is vrijdag uitgevallen tijdens de tweede vrije training voor de Grote Prijs van Rusland. Na negen rondes viel de motor van zijn Red Bull stil, vlak voor de ingang van de pit. De renstal denkt dat de oorzaak ligt in een verlies van brandstofdruk.

Ondanks het uitvallen noteerde de Nederlandse Formule 1-coureur de vijfde tijd, op zo’n anderhalve seconde van de snelste rijder Sebastian Vettel (Ferrari). Zijn teamgenoot Kimi Räikkönen eindigde als tweede, nog voor de Mercedes-coureurs Valtteri Bottas en wereldkampioen Lewis Hamilton. Daniel Ricciardo van Red Bull eindigde achter Verstappen en completeert zo de top zes.

In de eerste vrije training op het circuit van Sotsji zette Verstappen eerder op de dag de vierde tijd neer. Räikkönen klokte toen de snelste tijd.

Verstappen kampt de laatste weken vaker met technische mankementen. Hij viel bij de Grote Prijs van Bahrein uit met een kapotte achterrem. Tijdens de Grote Prijs van China, die hij uiteindelijk als derde afsloot, reed hij een dramatische kwalificatie door problemen met het vermogen van zijn motor.

ANP