Formule 1

Max Verstappen vertrekt zondag in Rusland als zevende

29-04-2017 15:23

Max Verstappen gaat zondag slechts als zevende van start bij de Grote Prijs van Rusland. Hij moest zaterdag bijna twee seconden toegeven op de Duitser Sebastian Vettel, die van pole mag beginnen.

De auto’s van Ferrari waren zaterdag de snelste bij de kwalificatie op het circuit van Sotsji. Kimi Räikkönen reed de tweede tijd. Het is zondag voor het eerst sinds 2008 dat er op de eerste startrij twee rode bolides van Ferrari staan. Vettel heeft 588 dagen moeten wachten op zijn pole.

Valtteri Bottas stuurde zijn Mercedes naar de derde positie. Hij was in de kwalificatie opnieuw sneller dan zijn ploeggenoot en regerend wereldkampioen Lewis Hamilton. Daniel Ricciardo, net als Verstappen uitkomend voor Red Bull, liet de vijfde tijd noteren.

De enige Nederlander in de Formule 1 deed na de kwalificatie geen moeite om zijn teleurstelling te verbergen. ‘Dit was gewoon helemaal niets’, mopperde Verstappen voor de camera van Ziggo Sport. “Na de tweede training lukte het niet meer. Vooral in de laatste sector verloor ik veel te veel grip. In de race is dat misschien anders, maar in de kwalificatie kon ik er niets meer aan doen.”

Lees ook

Grote Prijs van Rusland – Weer technische problemen voor Max Verstappen