Voetbal

Maurice de Hond: 9 procent Ajacieden hoopt dat Feyenoord kampioen wordt

13-05-2017 16:56

De formatie loopt nog en of het daar nu aan ligt, of dat de Nederlander nu even een afwachtende houding aanneemt, de peilingen van Maurice de Hond zijn al enige tijd weinig spannend. Vandaar dat De Hond zijn peilen dit weekend voor een keer op het voetbal richt. Als Feyenoord morgen wint is de club kampioen, maar waar hopen de fans op? Uit zijn peiling blijkt dat in ieder geval 9 procent van de Ajacieden hoopt dat de Rotterdammers een feestje op de Coolsingel kunnen vieren.

Meerderheid voetbalfans hoopt op titel voor Rotterdammers

“In de voetbalcompetitie is het nu veel spannender dan rondom de politieke voorkeur”, stelt De Hond met een knipoog. De laatste landstitel voor Feyenoord is al even geleden, misschien dat daarom van 9 procent van de Ajacieden niet naar de eigen club uitgaat? De Hond ziet wel dat 100 procent van de Feyenoord-aanhang wil dat Feyenoord kampioen wordt.

Een meerderheid van de Nederlandse voetbalfans hoopt op een titel voor de Rotterdammers. 52 procent hoopt op Feyenoord en 35 procent Ajax, zo peilt Maurice de Hond. (In totaal is 29 procent van de voetballiefhebbers trouwens Ajax-supporter en is 20 procent Feyenoord-supporter)

Toch nog een politiek weetje? VVD-ers zijn voornamelijk Ajacied, lijkt het. In ieder geval peilt de Hond: “Kiezers van CDA, PvdA en D66 hopen het meest dat Feyenoord kampioen wordt, kiezers van de VVD Ajax”.