Formule 1

Max Verstappen start in Spanje vanaf vijfde plek

13-05-2017 15:27

Max Verstappen vertrekt zondag vanaf de vijfde plaats in de Grand Prix van Spanje, de race uit de Formule 1 die hij vorig jaar als jongste coureur ooit won. De Nederlander klokte zaterdag in zijn Red Bull de vijfde tijd in de kwalificatierace op het Circuit de Catalunya.

Verstappen lijkt dit weekeinde een abonnement te hebben op de vijfde plek. Hij reed ook in alle trainingen naar die klassering. De beide Mercedessen en Ferrari’s zaten steeds voor hem. Ook in de kwalificatierace was dat het geval. De Brit Lewis Hamilton van Mercedes reed de snelste ronde en pakte poleposition. Hij was een fractie – 0,051 seconde – sneller dan Sebastian Vettel van Ferrari, die zondag vanaf plek twee start.

De Fin Valtteri Bottas, winnaar van de vorige Grand Prix van Rusland, werd derde in zijn Mercedes.