Formule 1

Teruglezen – Max Verstappen ligt eruit in de Grote Prijs van Spanje

14-05-2017 14:00

Max Verstappen keek zondag vanaf de zijlijn naar een zinderende race in de Formule 1. Hij zag Lewis Hamilton in zijn Mercedes de Grand Prix van Spanje in de Formule 1 winnen na een bloedstollend gevecht met de Ferrari van Sebastian Vettel. De Brit boekte zijn tweede zege van het seizoen, maar nam nog niet de leiding in het kampioenschap over. Vettel behield de koppositie. De Australiër Daniel Ricciardo eindigde op ruim een minuut als derde in zijn Red Bull.

Voor Verstappen was de race op het circuit van Barcelona, die hij vorig jaar nog op sensationele wijze won, al na één ronde over. Hij kwam in de eerste bocht in aanraking met de Ferrari van Kimi Räikkönen en viel uit met een beschadigde Red Bull.

Na dat incident ontvouwde zich een spannend duel tussen Hamilton en Vettel, waarbij de bandenkeuze een grote rol speelde. De Duitse viervoudig wereldkampioen Vettel reed dominant in het eerste deel van de race; hij haalde de van poleposition vertrokken Hamilton in de eerste bocht in en nam resoluut de leiding.

Verstappen won vorig jaar de race in Spanje als jongste coureur aller tijden in de koningsklasse.


Tweets: @AutobahnEU