Sport

Nog altijd Nederlander (18) vermist na kapseizen zeiljacht

02-07-2017 10:35

Het Nederlandse zeiljacht dat zaterdag voor de kust van België met dodelijke gevolgen was omgeslagen, is geborgen. Het wrak ligt voor onderzoek op een kade in de havenstad Oostende. Een van de opvarenden, een 18-jarige Nederlander wordt nog altijd vermist.

Het ongeval gebeurde met het Nederlands zeiljacht Capella uit Breskens, dat meedeed aan een zeilwedstrijd. Door het ongeval, dat gebeurde tijdens een zeilwedstrijd, kwamen twee Nederlanders van 70 en 79 jaar om het leven. Twee Nederlanders (17 en 53) en een 37-jarige Belg werden gered. Het zou om een zeer ervaren bemanning gaan.

Zoektocht

Volgens een woordvoerster van het Belgische Maritiem Reddings- en Coördinatiecentrum is zaterdag bij zonsondergang gestopt met het zoeken naar de 18-jarige vermiste. “We hebben alle middelen maximaal ingezet, maar helaas niemand aangetroffen. Er zijn geen nieuwe aanwijzingen die verder zoeken op zondag rechtvaardigen”.

Na zonsondergang werd begonnen met het bergen van het omgeslagen jacht Capella uit Breskens, dat nog altijd op zee ronddreef.

(TPO/ANP)