Formule 1

Bonusquote – ‘Max Verstappen mag geen mongool meer zeggen’

23-10-2017 14:02

Na de debiele beslissing van het achterlijke jurylid Garry Connelly om Max Verstappen een tijdstraf te geven waardoor deze zondag het Amerikaanse podium misliep noemde de coureur de steward tot tweemaal toe ‘mongool’ voor de draaiende camera van Ziggo Sport.

Dat riekt naar potentiële ophef, dacht iemand bij het AD en jawel hoor, Gert de Graaf van Stichting Downsyndroom wilde daar best iets over zeggen:

 

“Dat doe je gewoon niet. Het woord ‘mongool’ gebruiken voor iemand die volgens jou een domme beslissing nam, is niet kies. Het verwijst naar mensen met het downsyndroom. Een flink deel van die mensen zal niet weten waar de discussie over gaat maar sommigen wél en die vinden het vervelend ook al hebben ze een dikke huid.

Stel dat Verstappen het woord kanker had gebruikt. Dan zet hij alle patiënten met die ziekte weg als dom of slecht. Wij gaan hier geen grote zaak van maken maar willen Verstappen wél even laten weten dat hij dit niet meer moet doen. Laten we zeggen dat hij in zijn emotie een beetje dom is geweest.”

 

Verstappen op zijn beurt heeft geen spijt van zijn uitspraak over de geretardeerde beslissing van Connelly: “Dat maakt me helemaal niets uit. Ik hóóp dat hij het hoort. Ik heb hem toch al niet mee, dus dat maakt niet uit.”

Lees ook

Max en Jos Verstappen woedend op wedstrijdleiding