Formule 1

Formule 1: Daniel Ricciardo wint Grote Prijs van China

15-04-2018 09:24

Max Verstappen is in de Grote Prijs van China na een race vol tumult op de plaats vijfde geëindigd. De Nederlander gaf een zekere podiumplaats weg door twee mislukte inhaalacties, waarbij een touché met Sebastian Vettel van Ferrari hem tien seconden straftijd opleverde. De Limburger reed weliswaar als vierde over de finish, maar werd als vijfde geklasseerd.

Daniel Ricciardo, de Australische teamgenoot van Verstappen bij Red Bull, won de race op het circuit van Shanghai. Hij was vertrokken vanaf de zesde startpositie. De Fin Valtteri Bottas stuurde zijn Mercedes naar de tweede plaats, diens landgenoot Kimi Räikkönen eindigde in zijn Ferrari als derde. Sebastian Vettel van Ferrari, de leider in het kampioenschap van de Formule 1, werd achtste.

China

Sebastian Vettel begon om 08.10 uur Nederlands tijd als favoriet aan de Grote Prijs van China. De Duitser zette in zijn Ferrari op het circuit van Shanghai de beste tijd neer in deel 3 van de kwalificatie. Alleen zijn Finse ploeggenoot Kimi Räikkönen kon dicht bij hem in de buurt blijven. Het verschil tussen de twee coureurs bedroeg 0,087 seconde.

Tweets: @AutobahnEU

 

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens