Sport

‘Stoeltje voor Wehrlein bij Manor Racing’

10-02-2016 10:53

BERLIJN (ANP) – De Duitser Pascal Wehrlein heeft volgens goed ingevoerde Duitse media een stoeltje bemachtigd bij Manor Racing in de Formule 1. Zowel Bild als Autobild maakt woensdag melding van het racedebuut van de 21-jarige autocoureur komend seizoen in de koningsklasse.

De kampioen van het Duitse toerwagenkampioenschap (DTM) is geen onbekende in de Formule 1. Wehrlein maakte vorig seizoen al testuren voor Mercedes en Force India. Hij zegt in Autobild dat teambaas Toto Wolff van Mercedes de onderhandelingen voor hem heeft gevoerd. ,,Daar ben ik hem zeer dankbaar voor, want ik wil al formule 1-coureur worden sinds ik als ventje van zes jaar mijn eerste grand prix bezocht.''

Manor is de enige renstal die zijn wedstrijdrijders voor komend seizoen nog niet heeft vastgelegd. Op 22 februari is al de eerste officiƫle testdag op het circuit van Barcelona. Het wedstrijdseizoen begint op 20 maart met de Grand Prix van Australiƫ in Melbourne.

Alexander Rossi

Voor het tweede zitje bij Manor lijkt Alexander Rossi de belangrijkste kandidaat. De Amerikaan die vorig seizoen vijf races in actie kwam voor Manor, vertelde eerder deze week op Sky Sports dat de gesprekken de goede kant op gaan.

Manor, dat de afgelopen seizoenen onder de naam Marussia actief was in de Formule 1, was vooral in de achterhoede te vinden. Voor komend seizoen zijn de verwachtingen hoger, omdat de bolides een motor van Mercedes krijgen.