Sport

Geen meerkampers naar WK indoor

28-02-2016 21:48

APELDOORN (ANP) – De Nederlandse atletiek vaardigt een ploeg zonder meerkampers af naar de WK indoor in het Amerikaanse Portland. Nadine Visser haakte zondag als laatste af. Ze liet via Twitter weten dat de ze uitnodiging om aan de vijfkamp mee te doen afwijst. ,,Vanwege de geringe voorbereiding en met het oog op de zomer de lastige beslissing genomen om niet naar de WK indoor te gaan.''

Al eerder meldde Nadine Broersen zich af. De wereldkampioene van twee jaar geleden had graag haar titel verdedigd, maar een knieblessure maakt deelname voor haar onmogelijk. Anouk Vetter mocht ook meedoen, maar zij wees evenals Visser de invitatie af omdat de titelstrijd niet in haar planning past. Voor Vetter en Visser geldt dat ze deze zomer willen pieken op de EK in Amsterdam en de Olympische Spelen in Rio.

Eelco Sintnicolaas wilde graag om de medailles strijden in Portland op de zevenkamp, maar de Europees indoorkampioen van 2013 moest bij de NK meerkamp de strijd staken en is inmiddels geopereerd aan zijn enkel.