Sport

Haase wint vijf plaatsen op wereldranglijst

29-02-2016 09:06

LONDEN (ANP) – Tennisser Robin Haase nadert de top 50 op de wereldranglijst. De Hagenaar steeg maandag vijf plaatsen en is nu de nummer 57 van de wereld. Hij dankt die progressie aan het bereiken van de kwartfinales op het tennistoernooi van Acapulco. De Oekraïner Aleksandr Dolgopolov maakte daarin een einde aan de opmars van Haase wiens hoogste notering ooit de 33e plaats is.

Grootste stijger in de bovenste regionen is Marcos Baghdatis. De Cyprioot bereikte de finale in Dubai, verloor daarin van de Zwitser Stan Wawrinka maar steeg wel achttien plaatsen. Baghdatis is nu de nummer 39 van de wereld, een kleine tien jaar nadat hij zijn hoogste notering ooit (achtste) bereikte.

Bovenin veranderde niets: de Serviër Novak Djokovic is de nummer één van de wereld.

De Nederlandse vrouwen zakten licht. Kiki Bertens ging van de 106e naar de 111e plaats en blijft de beste Nederlandse. Richèl Hogenkamp zakte vijf plaatsen en staat nu 142e. In de top drie veranderde niets. De Amerikaanse Serena Williams voert de ranglijst aan voor Angelique Kerber uit Duitsland en Agnieszka Radwanska uit Polen.