Sport

Zegers en Van Veen pakken leiding in Regatta

24-05-2017 20:29

MEDEMBLIK (ANP) – Zeilsters Anneloes van Veen en Afrodite Zegers-Kyranakou hebben in de 470-klasse op de tweede dag van de Delta Lloyd Regatta de leiding in het algemeen klassement overgenomen. Het duo eindigde als vierde en derde in de twee races van woensdag en dat was voldoende om met dertien punten de eerste plaats in het klassement over te nemen. De vrouwen en mannen varen een gemengde wedstrijd in Medemblik.

Dorian van Rijsselberghe hield zijn leidende positie op de tweede dag in de RS:X. De olympisch kampioen behaalde een vierde, een eerste en een tiende plek en staat met acht punten twee punten voor op landgenoot Kiran Badloe die twee keer tweede werd en elfde.

Marit Bouwmeester zakte in de Laser Radial weg uit de top door twee mindere races. De olympisch kampioene staat na een twintigste en elfde plek twaalfde met 37 punten. De Belgische Emma Plaschaert gaat met dertien punten aan de leiding na vier races. Ook Maxime Jonker kende een slechte dag en zakte zelfs weg van de vierde naar de 27e plaats. Daphne van der Vaart is op de negende plaats de beste Nederlandse.

In de 49'er FX-klasse zeilen Annemiek Bekkering en Annette Duetz hun eerste wedstrijd met een nieuwe partner. De twee zeilden op de Spelen van Rio de Janeiro nog samen. Duetz staat na vier races derde met Dewi Couvert, Bekkering samen met Jeske Kisters een plek lager. ,,Zeilen staat even op de tweede plaats, maar nu ik hier weer mee doe begint het toch te kriebelen'', zei Duetz. ,,Ik denk dat ik wel weer een gooi naar de Spelen in Tokio wil doen.''