Sport

Verstappen zesde in tweede training Monaco

25-05-2017 16:11

MONACO (ANP) – Max Verstappen heeft donderdag in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Monaco de zesde tijd gereden. De Limburgse coureur van Red Bull klokte een beste ronde van 1.13,486, ruim zeven tienden boven de tijd van Sebastian Vettel. De Duitser was in de tweede sessie verreweg de snelste in zijn Ferrari met een rondje van 1.12,720 op het bochtige stratencircuit.

Opvallend was dat Lewis Hamilton, de snelste coureur uit de eerste training, pas de achtste tijd realiseerde in zijn Mercedes. De Brit gaf 1,1 seconde toe op Vettel, die na vijf grands prix de leiding heeft in het kampioenschap van de Formule 1. Verstappen had in de eerste training de derde tijd neergezet.

Lance Stroll zorgde in de middagtraining voor het grootste oponthoud. De Canadees ramde zijn bolide van Williams in de vangrail. Op ongeveer dezelfde plek waar Verstappen vorig jaar tijdens de race crashte en uitviel. Voor de Limburger wordt het zondag zijn derde race in het mondaine prinsdom. Hij wist beide keren de finish niet te halen.