Sport

Mild letsel Rossi door trainingsongeval

26-05-2017 02:15

ROME (ANP) – De Italiaanse motorracelegende Valentino Rossi is donderdag in het ziekenhuis opgenomen na een zware val tijdens een motorcrosstraining. Hij is met 'mild' letsel aan borst en buik opgenomen, meldde zijn team Yamaha.

De negenvoudig wereldkampioen zou geen breuken of andere serieuze verwondingen hebben opgelopen, stelde Yamaha verder. Het is wel onduidelijk of hij kan starten in de volgende race van de MotoGP op 4 juni. Dan staat de Grote Prijs van Italiƫ op de agenda.

Rossi was aan het trainen op de crossbaan van Cavallara in Mondavio. Hij werd na zijn val meteen afgevoerd naar het plaatselijke ziekenhuis, waar hij deze vrijdag nog verblijft ter observatie. Yamaha brengt later op de dag een nieuwe medische update over de lichamelijke gesteldheid van Rossi,.

De Italiaan, bijgenaamd 'The Doctor' en immens populair in de motorsport, was tot zondag klassementsleider in de MotoGP. Door een valpartij vlak voor de finish op het circuit van Le Mans in de Grand Prix van Frankrijk moest hij de leiding afstaan aan zijn Spaanse teamgenoot bij het fabrieksteam van Yamaha, Maverick ViƱales.