TPOok!

 
avatar
   
Sport

Braziliaanse beachvolleybalsters pakken goud

Tags: ,

DEN HAAG (ANP) – De Braziliaanse beachvolleybalsters Maria Antonelli en Carol hebben zondag het toernooi uit de World Tour in Den Haag op hun naam geschreven. Het Braziliaanse topduo was in de finale op de nieuwe sportcampus in het Zuiderpark te sterk voor de Zwitserse vrouwen Anouk Vergé-Dépré en Joana Heidrich: 21-17 21-11.

Antonelli (33) pakte twee jaar geleden op de WK in Nederland met haar landgenote Juliana brons. Tijdens het World Tour-evenement in Den Haag had ze met de 29-jarige Carol in de tweede ronde het Nederlandse gelegenheidsduo Madelein Meppelink/Sanne Keizer in een spannende driesetter uitgeschakeld. De Braziliaansen stoomden vervolgens door naar de eindzege.

Bij de mannen ging de zege naar Nikita Liamin en Vjatsjeslav Krasilnikov. De Russen, als zevende geplaatst, waren in een spannende finale te sterk voor de Spanjaarden Pablo Herrera en Adrián Gavira: 23-21 22-20. Liamin en Krasilnikov rekenden zaterdag in de kwartfinale al af met Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen: 21-14 21-13. De Nederlanders waren als eerste geplaatst maar konden hun status van favoriet in het thuistoernooi in het Haagse Zuiderpark niet waarmaken.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.