TPOok!

 
avatar
   
Sport

Heemskerk blijft ver achter bij Sjöström

Tags: ,

CANET-EN-ROUSSILLON (ANP) – Zwemster Femke Heemskerk is zondag bij internationale wedstrijden in Canet-en-Roussillon als zevende geëindigd in de finale van de 100 meter vrije slag. De 29-jarige Nederlandse bleef met 54,15 ruim twee seconden achter bij winnares Sarah Sjöström uit Zweden. Die was met 52,08 ruim een seconde sneller dan Cate Campbell (53,03) en Michelle Coleman (53,36).

Ranomi Kromowidjojo had zich eerder op de dag geplaatst voor de finales van de 100 meter vrije slag en de 50 meter vlinderslag, maar ging op beide nummers niet meer van start. Maaike de Waard startte wel op de 50 meter vlinderslag en finishte als vierde in 26,29. Met die tijd bleef ze ruim onder de limiet. Aan die eis had ze al voldaan. Sjöström was ook op dat nummer in 24,95 verreweg de snelste.

Sharon van Rouwendaal bleef op de 400 meter vrije slag steken op de vierde plaats. Met haar tijd van 4.10,95 bleef ze bovendien boven de WK-limiet.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.