avatar
   
Sport

Kittel klopt Groenewegen in sprint

Tags: ,

OSS (ANP) – Marcel Kittel heeft zondag de vijfde en laatste etappe van de Ster ZLM Toer gewonnen. De Duitser van Quick-Step zegevierde in de massasprint, na een rit over 181 kilometer met start en aankomst in Oss.

Kittel was net iets sneller dan Dylan Groenewegen. De Amsterdammer van LottoNL-Jumbo lijkt wel in vorm voor de Ronde van Frankrijk en won afgelopen week al twee etappes. De Duitser André Greipel sprintte naar de derde positie.

,,Ik kwam er niet meer overheen. Hij was gewoon te sterk'', reageerde Groenewegen aan de finish. ,,Natuurlijk was ik graag met nog een overwinning aan de haal gegaan. Ik zat ook in het wiel van Kittel maar dit keer was hij echt sterker.''

Bevredigend gevoel

Kittel sloot de ZLM Toer met een bevredigend gevoel af. ,,Deze week hebben we een beetje pech gehad. Nu probeerden we met de hele ploeg op kop te komen. Dat werkte goed. Dus daar zijn we blij mee met het oog op de Tour de France.''

De Portugese wielrenner José Gonçalves schreef de Ster ZLM Toer op zijn naam. De Portugees van Katoesja won zaterdag de koninginnenrit van de ronde door de Ardennen. Primoz Roglic, de Sloveen van LottoNL-Jumbo, eindigde als tweede. Hij won de proloog en verloor zaterdag de leiderstrui aan Gonçalves. Groenewegen won het puntenklassement van de ZLM Toer.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.