avatar
   
Sport

Kupers en Samuel winnen in Stockholm

Tags: ,

STOCKHOLM (ANP) – Thijmen Kupers en Jamile Samuel hebben zondag in de schaduw van het Diamond Leagueprogramma in Stockholm mooie zeges gepakt. Kupers schreef voor de tweede keer in een week tijd een 800 meter op zijn naam. De 25-jarige atleet uit Groningen zegevierde in de Zweedse hoofdstad in 1.45,02, slechts drie honderdsten boven het persoonlijk record dat hij vorige week had neergezet bij de FBK Games in Hengelo.

De race in Stockholm werd hard gemaakt door 'haas' Bram Som, die tijdens de tweede ronde uitstapte. Europees kampioen Adam Kszczot nam daarna het initiatief over, maar de Pool hield het niet vol. Kupers kwam voorbij snellen en pakte opnieuw een aansprekende overwinning, Kszczot werd slechts vierde.

Jamile Samuel zegevierde op de 200 meter in 23,39. Dat betekende haar snelste tijd van dit jaar, maar nog niet snel genoeg om naar de WK in Londen te mogen. Daarvoor is 23,10 of sneller vereist.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.