TPOok!

 
avatar
   
Sport

Meerkamper Vos stopt door blessureleed

Tags: ,

LEIDEN (ANP) – Ingmar Vos heeft een punt gezet achter zijn atletiekcarrière. De 31-jarige Rotterdamse meerkamper wilde eigenlijk dit jaar nog meedoen aan de WK in Londen, maar een achillespeesblessure zat hem de laatste maanden dwars. ,,Als het lichaam het niet meer toelaat, houdt het op'', zei Vos in een video op de website van Losse Veter. ,,Ik ben er klaar mee.''

Vos deed mee aan drie WK's (2009, 2011 en 2013) en was ook van de partij op de Olympische Spelen van 2012 in Londen. Hij eindigde in de olympische tienkamp op de 21e plaats. ,,De laatste jaren heb ik veel blessures gehad. Ik wilde nog één keer alles op alles zetten om de WK te halen. Tot het indoorseizoen ging het redelijk, maar daarna heb ik vooral last gekregen van mijn rechterachillespees. Dat laat zien dat ik nog niet fit ben, laat staan dat ik een limietpoging kan doen en halen'', aldus Vos. ,,Ik heb een heel mooie carrière gehad, het enige wat daaraan ontbreekt is een medaille.''

De Rotterdammer, die een aantal jaar in Texas woonde en trainde, zette in 2012 in Götzis zijn persoonlijk record van 8224 punten neer.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.