TPOok!

 
avatar
   
Sport

Volleyballers sluiten groepsfase af met zege

Tags: ,

DEN HAAG (ANP) – De Nederlandse volleyballers hebben zondag ook de laatste groepswedstrijd in de World League (divisie 2) gewonnen. In Sportcampus Zuiderpark in Den Haag won het team van bondscoach Gido Vermeulen met 3-1 van Tsjechië: 26-28 25-17 25-21 25-13.

Het duel was voor Oranje niet meer van grote waarde. Dankzij de zege van zaterdag op Slowakije (3-0) verzekerden de volleyballers zich al van een plek in de top drie en daarmee deelname aan de Final Four van komend weekeinde in Australië. Nederland mag daar proberen promotie naar de A-groep af te dwingen.

De ploeg van bondscoach Vermeulen neemt het in de halve finale op tegen Slovenië, dat op het laatste EK in 2015 verrassend zilver won. De andere halve finale gaat tussen gastland Australië en Japan. Op zondag volgen de wedstrijd om de derde plaats en de finale.

Blessures

Robbert Andringa en Michaël Parkinson vielen zondag tegen Tsjechië uit met een enkelblessure. Het is nog niet bekend of beide spelers maandag kunnen afreizen naar Australië.

Wouter ter Maat, Thijs ter Horst, Jasper Diefenbach, Thomas Koelewijn, Daan van Haarlem en libero Dirk Sparidans waren naast Andringa de andere basisspelers.

De zege op Tsjechië was de zevende overwinning in negen groepswedstrijden voor Nederland. Alleen groepswinnaar Slovenië deed het met acht zeges beter.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.