avatar
   
Sport

Golfer Matsuyama naar twee op wereldranglijst

Tags: ,

LONDEN (ANP) – De Japanse golfer Hideki Matsuyama is gestegen naar de tweede plaats op de officiële wereldranglijst. De 25-jarige prof dankt zijn hoogste notering ooit aan zijn tweede plaats op het US Open. De Japanner stond vorige week nog vierde en passeerde door zijn sterke optreden op Erin Hills de Noord-Ier Rory McIlroy en de Australiër Jason Day.

McIlroy en Day presteerden ondermaats in het tweede majortoernooi van het jaar; ze misten de cut. De Amerikaan Dustin Johnson handhaafde zich op de eerste plaats van de wereldranglijst, al moest ook hij voortijdig het toernooi verlaten. Zijn landgenoot Brooks Koepka, die het US Open won, klom van de 22e naar de tiende plaats op de mondiale ranking.

Joost Luiten, die niet meedeed aan de Amerikaanse major, is de nummer 77 van de wereld.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.