TPOok!

 
avatar
   
Sport

Poels rekent op deelname aan Tour

Tags: ,

NOGARO (ANP) – Wielrenner Wout Poels rekent op een plek in de selectie van Team Sky voor de Tour de France. De 29-jarige Limburger maakte afgelopen week in de Route du Sud dan eindelijk zijn rentree, nadat hij vier maanden maanden aan de kant had gestaan met aanhoudende knieklachten. Poels eindigde in de Franse rittenkoers op de 41e plaats, bijna een half uur achter de Zwitserse winnaar Silvan Dillier.

,,De knie houdt het goed'', zei de klimmer uit Blitterswijck. De afgelopen twee jaar had hij als knecht van kopman Chris Froome een belangrijk aandeel in de Tourzeges van zijn Britse kopman. Zeker vorig jaar maakte Poels veel indruk in de bergen.

De Limburger verwacht deze week te horen of Sky hem komende maand weer meeneemt naar de Tour. ,,Ik heb wel vertrouwen dat ik erbij zit'', zei hij maandag in De Telegraaf. ,,De progressie is de afgelopen weken duidelijk zichtbaar.'' Poels gaat in het najaar in ieder geval de Vuelta rijden.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.