TPOok!

 
avatar
   
Sport

Spilak mijdt opieuw de Tour

Tags: ,

SCHAFFHAUSEN (ANP) – De Sloveense wielrenner Simon Spilak mijdt ook dit jaar de grote wielerronden. De winnaar van de Ronde van Zwitserland ontbrak al in de Giro d'Italia en rijdt ook geen Tour de France en Vuelta a España. ,,Ik sla de grote ronden al sinds 2014 over. Dat is mijn eigen keuze'', aldus de renner van Katoesja, die zondag met 48 seconden voorsprong op de Italiaan Damiano Caruso (BMC) voor de tweede keer in zijn carrière de Ronde van Zwitserland als winnaar afsloot.

Spilak won in zijn carrière ook al eens de Ronde van Romandië. ,,Natuurlijk zou het leuk zijn een etappe in de Tour te winnen of wereldkampioen te worden, maar ik geef nu eenmaal de voorkeur aan etappekoersen van zes tot tien dagen'', aldus de dertigjarige Spilak, die de Ronde van Polen als volgende doel heeft.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.