TPOok!

 
avatar
   
Sport

Van der Poel kiest voor WK mountainbike

Tags: ,

BRUGGE (ANP) – Mathieu van der Poel ontbreekt komende zondag in het Montferland bij het NK wielrennen op de weg. De oud-wereldkampioen veldrijden start die dag in het Duitse Singen bij het wereldkampioenschap mountainbike. De Brabantse renner gaat voor het goud op de marathon, liet hij weten op de website van zijn ploeg Beobank-Corendon.

Van der Poel eindigde zondag nog als tweede in de Vlaamse wegkoers Elfstedenronde achter de huidige wereldkampioen veldrijden Wout van Aert, maar de Nederlander was er tevreden mee. Hij had de dagen ervoor getraind in Zuid-Frankrijk op onder meer de Mont Ventoux. ,,Van de kleinste versnelling op de Franse cols naar de zwaarste versnelling op de Vlaamse kasseien. Niet ideaal'', aldus Van der Poel. ,,Maar de conditie is top en in Singen probeer ik het WK marathon op de mountainbike te winnen."

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.