TPOok!

 
avatar
   
Sport

Brons triatleten op WK gemengde estafette

Tags: ,

HAMBURG (ANP) – De Nederlandse triatleten hebben zondag in Hamburg brons veroverd op het eerste WK voor gemengde estafetteteams. Rachel Klamer, Maaike Caelers, Marco van der Stel en Jorik van Egdom eindigden als derde achter Australïe (goud) en de Verenigde Staten (zilver). Het nieuwe onderdeel staat ook over drie jaar op het programma van de Olympische Spelen in Tokio.

Caelers legde als eerste een korte triatlon af over 300 meter zwemmen, 6,6 kilometer fietsen en 1,6 kilometer hardlopen. Ze wisselde als negende met Van der Stel, die de negende plaats vasthield. Klamer rukte op naar de derde plaats, waarna Van Egdom erin slaagde die derde plek vast te houden. Het tijdverschil met Australië op de meet was slechts negen seconden.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.